Over
Global Talk

Wat wij doen

Wij nemen taal- en cultuurbarrières weg. Dat doen we door de inzet van goed opgeleide en zeer ervaren tolken en cultuurspecialisten. Want om elkaar echt te begrijpen is er vaak meer nodig dan alleen een letterlijke vertaling. Ook kennis van de culturele achtergrond van iemand is belangrijk. Immers, tussen wat iemand bedoelt en wat iemand zegt kan een wereld van verschil zitten.

Wie we zijn

Global Talk is een internationale organisatie. In Nederland werken wij met 1500 tolken en cultuurspecialisten. We spreken ruim 200 talen en kennen vele verschillende culturen.

Wat ons drijft

Wij vinden dat ieder mens, waar ter wereld iemand ook vandaan komt, de kans moet krijgen om iets te begrijpen en begrepen te worden.

Waar je ons tegenkomt

In ziekenhuizen. Op politiebureaus. In asielzoekerscentra. Bij internationaal opererende bedrijven. In rechtbanken. En bijvoorbeeld bij internationale conferenties.

Hoe we werken

Op locaties door heel Nederland, maar we worden iedere dag ook op afstand veelvuldig ingezet. Via de telefoon of videoverbinding. Of door de inzet van apps. Denk bijvoorbeeld aan TalkNow (onze app om binnen een minuut een tolk aan te vragen), Axira (onze tolkenapp voor ambulancepersoneel) en IOM (onze app die wordt ingezet in gebieden met veel vluchtelingen).

Waar we vandaan komen

In 1976 zijn we begonnen als Stichting Tolkencentra. In 2000 omgedoopt tot Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN). De maatschappelijke betrokkenheid van toen is er nog steeds. De online communicatiemiddelen van nu zorgen ervoor dat we ons werk tegenwoordig nog beter kunnen doen.

Wat onze ambitie is

Global Talk ontwikkelt zich in rap tempo tot de toonaangevende Europese organisatie op het gebied van taal- en cultuurbarrières. En daar zijn we best trots op. In totaal werken er inmiddels 4000 tolken en cultuurspecialisten voor Global Talk. We zijn actief in Nederland, Zweden en België. De komende jaren zullen we in meer landen neerstrijken.

Wat ons motto is

Understanding is everything.

Wij zijn Global Talk

Een naam die perfect past bij onze overtuiging: dat ieder mens de kans moet krijgen om te begrijpen en begrepen te worden. Waar ter wereld iemand ook vandaan komt. Onze nieuwe naam staat voor wereldwijd in gesprek kunnen met elkaar. Elkaar begrijpen in alle talen van de wereld. Welkom bij Global Talk.

Onze partners